Events & entertainment all across Romania! office [@] yourfunstudio.ro +40 730 091 232

Blackjack | Reguli generale:

Fiecare jucator primeste doua carti in timp ce crupierul primeste o carte cu fata in sus iar cealalta cu fata in jos.

Pentru a castiga, jucatorul trebuie sa obtina un total al cartilor mai mare decat cel al mainii crupierului, fara sa depaseasca insa 21. Daca mana jucatorului depaseste valoarea totala de 21, acesta pierde.

In aceasta varianta de Blackjack  crupierul se opreste cand totalul cartilor sale este 17 si ia carte la 16. Daca crupierul depaseste 21, fiecare mana care ramane in joc devine castigatoare. Toate pariurile castigatoare sunt platite 1 la 1 iar un Blackjack 3 la 2 (primele doua carti primite totalizand 21).

Asigurare:

Cand prima carte a crupierului e un As, jucatorul isi poate asigura pariul impotriva unui Blackjack. Asigurarea nu poate fi mai mare decat jumatate din valoarea pariului initial. Daca crupierul are Blackjack, toate pariurile pierd in afara Blackjack-ului unui jucator. Asigurarea este platita 2:1.

Daca crupierul nu are Blackjack, asigurarea pierde, orice jucator care are Blackjack e platit 3:2 iar jocul continua.

Split:

Oricand primele doua carti ale unui jucator sunt identice, acesta are posibilitatea sa le “imparta” in doua maini diferite, cu conditia sa parieze inca o data suma initiala.

Dublu

Un jucator poate alege sa-si dubleze pariul initial cand nu are mai mult de doua carti primite.


Casino Stud Poker | Reguli generale:

Pentru a intra in joc, jucatorul trebuie sa plateasca o “taxa”. Aceasta se numeste ante. Crupierul si jucatorii primesc fiecare cinci carti. Dupa ce isi examineaza cartile, jucatorii decid daca doresc sau nu sa continue jocul. Daca nu doresc, trebuie sa renunte la carti si la pariul initial. Daca doresc sa ramana in joc trebuie sa parieze de doua ori suma initiala.

Jocul continua daca crupierul se califica (are minim un As si un Rege printre cele 5 carti). In acest caz se va compara mana fiecarui jucator cu cea a crupierului si se va hotara cine castiga, pierde sau daca exista o situatie de egalitate. Castigurile vor fi platite pe baza clasamentului de mai jos. Daca crupierul nu se califica, acesta plateste doar valoarea “ante”- lui iar jocul ia sfarsit.

Clasamentui combinatiilor la poker:

Chinta royala 100:1

Chinta de culoare 50:1

4 of a kind 20:1

Full House 7:1

Chinta 5:1

Culoare 4:1

3 of a kind 3:1

Doua perechi 2:1

O pereche 1:1


Ruleta Americana | Reguli generale:

Ruleta Americana foloseste un cilindru cu 37 de sectiuni.  Aceste sectiuni corespund numerelor de la 1 la 36, numere rosii si negre. A 37 a sectiune ii revine lui 0, care este de culoare verde. Jucatorul pariaza cu jetoane colorate carora li se pot atribui diferite valori. Exista diverse modalitati de a paria, pe un singur numar sau pe o combinatie de numere asa cum se vede mai jos.

Tipuri de pariuri

Straight up – 1 numar. Se poate paria doar pe un numar plasand miza in centrul numarului.

Split – 2 numere. Se poate paria pe doua numere plasand miza pe linia despartitoare dintre cele 2 numere.

Street (”strada”)- Se poate paria pe 3 numere plasand miza pe linia cea mai indepartata care uneste numerele.

Corner – Se poate paria pe 4 numere plasand miza pe coltul in care se intersecteaza numerele.

Six line – Se poate paria pe 6 numere, plasand miza pe coltul in care se intersecteaza doua “strazi”.

Coloana– Se poate paria pe 12 numere, folosind una din zonele marcate cu 2:1. Miza minima aici e de 5 jetoane. Daca oricare din cele 12 numere castiga, plata va fi de 2:1. Daca numarul castigator este 0, pariul este pierdut.

Duzini– Se poate paria pe 12 numere, folosind una din zonele marcate 1st, 2nd, 3rd. Daca oricare din cele 12 numere castiga, plata va fi de 2:1. Daca numarul castigator este 0, pariul este pierdut.

Rosu/Negru, Par/Impar, Numere mici/Numere mari– Fiecare sectiune poate fi jucata, ea acoperind 18 din cele 36 de numere ale ruletei. Daca unul din cele 18 numere castiga, plata va fi de 1:1. Daca numarul castigator este 0, pariul este pierdut.

Tipuri de mize si sanse de castig:

1 numar (straight up) 35:1

2 numere (split) 17:1

3 numere (street) 11:1

4 numere (corner) 8:1

6 numere (six line) 5:1

1 Duzina 2:1 ( 1st: 1-12, 2nd: 13-24, 3rd: 25-36 )

Coloana 2:1

Rosu/Negru, Par/Impar,Numere mici/Numere mari 1:1


Texas Hold`em  | Reguli generale:

Texas Hold`em este un joc care le permite participantilor sa isi testeze abilitatile strategice , in cursa pentru castigarea mizei. Avantajul acestui tip de poker este ca jucatorii nu pariaza impotriva casei. Texas Hold`em se joaca cu un pachet de 52 de carti .

Blindurile si dealer button-ul

La inceputul fiecarei maini doi jucatori platesc o “taxa” de intrare , “small blind” si “big blind” , pozitionate dupa dealer button. Aceste blind-uri se rotesc in jurul mesei, in sensul acelor de ceasornic, o data cu fiecare mana.

Primele doua carti

In continuare, fiecare jucator primeste doua carti cu fata in jos. Big blind-ul e considerat un pariu si trebuie platit de fiecare jucator care dupa ce si-a consultat cartile doreste sa ramana in joc. Jucatorii pozitionati dupa cel care a avut big blind-ul au deci optiunea sa plateasca blind-ul, sa renunte la carti sau sa pluseze. Sunt permise trei plusari la fiecare runda de pariu.

The Flop

Urmatoarele trei carti sunt distribuite cu fata in sus, in mijlocul mesei. Ele fac parte din “board”, cele cinci carti comune pe care le pot folosi jucatorii. Primul jucator care deschide runda de pariu este cel din stanga celui care are dealer button-ul. Acest jucator are acum optiunea sa parieze, sa si „arunce” cartile sau sa nu mizeze deloc.

Daca primul jucator nu a mizat nimic, restul jucatorilor ramasi in joc pot face acelasi lucru.

The Turn

O a patra carte este distribuita cu fata in sus , in completarea flop-ului, urmata de o noua runda de pariuri.

The River

Urmeaza ultima carte dintre cele 5 comune si ultima runda de pariuri.

Decizia asupra mainii

La finalul rundei de pariuri, toti jucatorii ramasi in joc isi vor intoarce cele doua carti pe fata. Jucatorul cu combinatia cea mai buna de 5 carti castiga .

Un jucator poate folosi si doar cele 5 carti comune. In acest caz , daca mai multi jucatori fac acelasi lucru, miza finala se imparte in mod egal intre toti.

Clasamentul cartilor in poker

In ordine descrescatoare, valoarea cartilor este urmatoarea: As, Rege, Dama, Valet, 10, 9,8,7,6,5,4,3,2. Asul poate fi folosit si cu valoarea de 1, de exemplu intr-o chinta mica: 5,4,3,2, As

Clasamentul combinatiilor la Texas Hold`em:

Chinta roiala

Chinta de culoare

Careu

Full house

Culoare

Chinta

Trei de un fel

Doua perechi

O pereche

Nici o pereche/Cea mai mare carte

Clasamentul culorilor in poker:

Pica

Inima rosie

Romb

Trefla

Clasamentul culorilor se foloseste doar in cazuri minore, in care trebuie luata o decizie pentru a stabili pozitia jucatorilor la masa. Acesta nu se va folosi pentru a stabili castigatorul unei maini.

', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');