
Alegerea vorbitorilor pentru un seminar sau conferinta de specialitate
Seminariile si conferintele de specialitate sunt evenimente care reunesc cateva zeci sau sute de participanti. Alegerea vorbitorilor este cruciala deoarece ocuparea locurilor la eveniment de catre un public avizat depinde de calitatea informatiei pe care o putem furniza.
Cum alegem acesti vorbitori? Iata cum procedam:
1.Alegeti tematica seminarului sau a conferintei. Orice eveniment incepe de la o idee si trece prin etapa de planificare. In cazul evenimentelor de specialitate incepem cu alegerea subiectului care trebuie comunicat. Cu cat este mai specific, cu atat audienta noastra potentiala va fi mai redusa si mai exigenta. Tema trebuie sa fie in ton cu obiectivele de lunga durata ale organizatiei noastre sau sa se integreze intr-o campanie anume pe care o pregatim.
2. Cautati specialistii. Trebuie sa organizati un seminar sau o conferinta de specialitate dar nu sunteti familiarizati cu domeniul? In functie de timpul pe care il aveti la dispozitie pentru a pregati evenimentul, puteti sa faceti o cercetare individuala sau puteti sa consultati unul sau mai multi specialisti din industria respectiva, care cu siguranta va pot recomanda vorbitori competenti. Ideal este sa faceti ambele lucruri!
3. Analizati competentele vorbitorilor propusi. Vorbitorii devin imaginea organizatiei sau a evenimentului dumneavoastra, asadar este bine sa ii alegeti in baza unor criterii clare. Calitatea informatiei pe care o pot oferi se afla in stransa legatura cu calitatea publicului pe care il veti atrage la eveniment. Ghidati-va dupa competente profesionale confirmate si un palmares de realizari concrete.
4. Fiti curiosi. De multe ori, cei mai valorosi potentiali vorbitori sunt mai putin vizibili, fie pentru ca nu cauta intentionat lumina reflectoarelor, fie pentru ca nu considera ca au nevoie de expunere publica sau fie pentru ca nu stiu sa faca acest lucru. Noua ne place sa ii cautam si sa ii aducem in prim plan!
5. Diversitate. Este un punct de la sine inteles. In afara cazului in care prin natura subiectului veti avea vorbitori doar barbati sau femei, incercati sa existe un echilibru intre speakeri si sa includeti de asemenea membri ai minoritatilor locale. Dati astfel dovada de deschidere si va cresteti sansele de a atrage un public variat.
6. Alegeti MC-ul sau moderatorul. Rolul moderatorului este anime atmosfera, sa actioneze ca un liant intre vorbitori si audienta. La modul ideal, este familiarizat cu domeniul si poate interveni cu observatii pertinente.
Luni a avut loc unul dintre seminariile pe teme de alergare montana organizate pentru Maraton Apuseni msg systems in complexul de birouri The Office din Cluj-Napoca. Peste 100 de alergatori montani au fost prezenti la evenimentul cu tema “Cum te pregatesti fizic si mental pentru prima cursa lunga” . Timp de doua ore am avut placerea sa ii ascultam pe cei patru invitați familiarizati cu specificul muntilor Apuseni raspunzand la intrebarile din public despre traseul competiției, antrenament, echipament și pregătirea cursei. Le multumim pentru prezenta si ii mai prezentam inca o data:
Ovidiu Negus – locul 3 / maraton / Maraton Apuseni msg systems 2016 și locul 9 în Circuitul Carpaților 2016
Viorica Mălai – locul 1 / maraton /Maraton Apuseni msg systems 2016 și locul 5 în Circuitul Carpaților 2016
Ingrid Mutter – locul 1 / semimaraton / Maraton Apuseni msg systems 2016
Istvan Sozolszky – 2 x Dublu Ironman, 2 x UltraBalaton, ultramaratonist și ultratriatlonist

Foto: Pan Ioan Photography
Newsletter
The latest from the blog
Categories
- conferences (2)
- corporate events (28)
- in the press (3)
- themed parties (21)
- sport events (4)
- science & tech (1)
- pro bono (1)